söndag 15 november 2009

nyfiken på yoga?

UPPLEVELSER Nej, det behöver inte vara krångligt. Man behöver inte vara vig som en katt eller i topptrimmad form. För alla kan yoga. Yoga är förutom en just nu mycket hypad och oerhört populär tränings- och meditationsform på senare tid, även en livsstil och en lång tradition med gamla anor från Indien. Uppsala Yogaskola (som satsar på Satyananda Yoga, den så kallade klassiska yogan) är en av flera yogastudior i Uppsala som har flera kurspaket för olika behov, för en inte allt för stor peng. I deras breda träningsutbud finns bland annat yoga och meditation, gravidyoga, mjukyoga, nada yoga och yoga och stresshantering.

Dessutom erbjuder SYS även drop-in och helgkurser. Nyfiken på att veta mer? Hösten och vinterns kursutbud kan ni spana in här.

Ashtanga Yoga är en annan form av yoga med egen studio i Uppsala. Denna yogastil sägs vara en dynamisk och kraftfull form av yoga, med rötter i södra Indien (Mysore). I denna yogametod ska utövaren få redskap för att komma i kontakt med hela sin kropp och själ, den ska också göra dig mer balanserad, närvarande och fokuserad som person, både fysiskt och psykiskt. Läs mer om deras kurser i höst/vinter på ashtangauppsala.se.

Glöm inte bort att ha kul när du tränar, och yoga lugnt i vinter!



Bild: sys.se

/EP